Reinterpretarea Imagistică în Diagnosticul și Tratamentul Cancerului

A doua opinie imagistică (RMN – CT) Consult online

În cadrul echipei multidisciplinare Dr. Bartoș, punem un accent deosebit pe precizia diagnosticului imagistic, considerându-l fundamental în stabilirea unei conduite și consilieri corespunzătoare, premergătoare unui tratament eficient și personalizat pentru pacienții diagnosticați cu diverse forme de cancer, cum ar fi cancerul ovarian, gastric, cancerul hepatic, colo-rectal sau pancreatic.

Având la dispoziție expertiza unuia dintre cei mai buni imagiști din țară (Conf. Dr. Cosmin Caraiani), echipa noastră oferă serviciul de Second Opinion (A Doua Opinie) ce presupune și reinterpretarea imaginilor CT și RMN, atunci când sunt necesare mai multe informații legate de raporturile tumorilor sau de prezența metastazelor, fără să fie necesară repetarea examinării imagistice efective.

Acest lucru este posibil atunci când dispuneți deja de o examinare efectuată într-un alt serviciu imagistic, recentă (nu mai veche de 1-2 luni). Expertul din echipă va evalua inițial calitatea imaginilor, după care va încerca să obțină informațiile suplimentare solicitate de echipa chirurgicală oncologică. În cazul în care calitatea imaginilor nu este optimă, se poate recomanda repetarea examinării și veți fi consiliați în această direcție.

O situație specială o reprezintă cazurile pacienților ce prezintă tumori hepatice (tumori primare – hepatocarcinom sau metastaze), pacienți pentru care se dorește evaluarea îndepărtării acestor tumori (rezecții hepatice). În aceste situații, este obligatorie reevaluarea amănunțită a ficatului, cu stabilirea exactă a numărului de tumori și a raporturilor anatomice ale acestora (cu structurile vasculare și biliare din interiorul ficatului) precum și prin estimarea volumului de ficat sănătos (netumoral) care va rămâne după intervenția chirurgicală.

Expertiza echipei noastre, împreună cu programele speciale computerizate fac posibil acest lucru. Această evaluare este obligatorie în luarea unei decizii optime preoperatorii, în vederea stratificării riscurilor și a minimalizării complicațiilor postoperatorii.

a doua opinie pentru interpretare RMN-CT

Cum puteți obține o a doua opinie pentru interpretare RMN-CT?

 • 1

  Pregătiți dosarul medical al pacientului cu toate informațiile medicale relevante, inclusiv rezultatele analizelor medicale și rezultatele scrise ale evaluarii anterioare RMN-CT.

 • 2

  Completați datele pacientului în formularul de mai jos și încărcați toate documentele și informațiile medicale.

 • 3

   În cel mai scurt timp posibil veți primi un răspuns pentru diagnosticul pacientului, în baza informațiilor comunicate. Timpul de răspuns depinde de complexitatea cazului și de informațiile necesare pentru stabilirea conduitei ulterioare optime.

 • 4

  După primirea răspunsului, veți putea opta și pentru o consultație fizică (consultație clinică), necesară pentru o decizie finală corectă. În cadrul consultului, veți avea ocazia să discutați despre toate aspectele legate de diagnosticul și tratamentul propus, să puneți întrebări și să înțelegeți pe deplin toate opțiunile de tratament disponibile.

Importanța reinterpretării imagistice – A doua opinie RMN - CT

Serviciul de Second Opinion pentru diverse tipuri de cancer

Cancer Ovarian:

Reinterpretarea imaginilor RMN – CT de către o echipă specializată poate stadializa cât mai exact boala și poate ghida chirurgia oncologică sau tratamentul adjuvant necesar.

Cancer Gastric:

Detaliile fine ale imaginilor RMN – CT reinterpretate sunt esențiale pentru planificarea chirurgicală și pentru evaluarea răspunsului la tratament.

Cancer Hepatic:

Expertiza în imagistică poate distinge între leziunile benigne și cele maligne, volumul de țesut hepatic nontumoral și raporturile anatomice, orientând astfel decizia terapeutică și strategia chirurgicală.

Cancer Colo-Rectal:

Imagistica avansată contribuie la planificarea precisă a intervenției chirurgicale, minimizând impactul asupra calității vieții pacientului.

Cancer Pancreatic:

Datorită localizării și agresivității acestui tip de cancer, o reinterpretare RMN – CT precisă este vitală pentru a determina cea mai adecvată opțiune terapeutică: rezecție pancreatică, tehnici ablative pancreatice sau tratament oncologic.

a doua opinie pentru interpretare RMN-CT

E dreptul dvs. la o a doua opinie

Serviciul Second Opinion pentru reinterpretarea imagisticii CT și RMN oferit de echipa Dr. Bartoș este un instrument valoros în diagnosticarea și tratamentul cancerului. Expertiza de neegalat în imagistică medicală permite nu doar un diagnostic precis, ci și o planificare terapeutică optimizată pentru fiecare pacient în parte. Într-un domeniu în care fiecare detaliu contează, accesul la o a doua opinie profesională poate face diferența între un tratament standard și unul personalizat, care să ofere pacientului cele mai mari șanse de vindecare și o calitate a vieții îmbunătățită.

Completează formularul pentru a solicita a doua opinie imagistică (RMN – CT) online