Gastrectomie Totală Asistată complet robotic DaVinci Xi pentru Cancer Gastric: O Evoluție în Chirurgia Minim Invazivă

Chirurgia robotică cu sistemul DaVinci Xi a revoluționat tratamentul chirurgical al cancerului gastric, oferind avantaje semnificative în privința preciziei și recuperării rapide. Echipa noastră condusă de Dr. Adrian Bartoș a realizat cu succes o gastrectomie totală asistată complet robotic pentru un pacient cu adenocarcinom gastric corporeal. Iată cum tehnologia avansată și abilitățile echipei chirurgicale converg pentru a oferi o soluție eficientă și sigură.

Avantajele Chirurgiei Robotice în Tratamentul Tumoral Gastric

  1. Augmentare Optică ce facilitează timpul de Limfadenectomie: Sistemul DaVinci Xi oferă o vedere detaliată și augmentată, facilitând timpul de limfadenectomie, esențial în îndepărtarea ganglionilor limfatici.
  2. Libertatea de mișcare a instrumentelor robotice: Instrumentele articulate permit o reconstrucție digestivă rapidă și sigură, asigurând un rezultat optim în reconstrucția tractului digestiv.
  3. Confort pentru Pacient: Postoperator, pacienții se bucură de o recuperare mai rapidă, mobilizare activă și reluarea rapidă a tranzitului intestinal, contribuind la o experiență postoperatorie mai ușoară.

Studiu de Caz: Gastrectomie Totală cu Limfadenectomie  și Anastomoză Eso-Jejunală

Ca exemplu, cazul unui pacient cu adenocarcinom gastric corporeal, ce a beneficiat de tratament neoadjuvant preoperator, la care am practicat gastrectomie totală cu limfadenectomie și anastomoză eso-jejunală (manuală, cu fir continuu), pe ansă in Y a la Roux.

Evoluția postoperatorie a fost fără probleme, cu mobilizare activă și alimentație din ziua 0 și reluare rapidă a tranzitului intestinal (in ziua 3 postoperator). Criteriile de externare au fost îndeplinite in ziua 5 postoperator.

Echipa Chirurgicală

– Dr. Adrian Bartoș (Chirurg la consolă)

– Ioana Iancu (Prim asistent)

– Sandu Brînzilă (Al doilea asistent)

Galerie Foto

  • dispozitivul operator cu brațele robotului daVinci Xi montate;
  • disecția / limfadenectomia trunchiului celiac si a arterei gastrice stângi cu pregatirea pentru cliparea arterei gastrice;
  • Secționare esofag cu stapler liniar, cartuș alb;
  • Realizarea anastomozei eso-jejunale;
  • Aspectul imediat postoperator, cu incizia transversală suprapubiană utilizată pentru extragerea specimenului chirurgical;
robot DaVinci Xi
cancer gastric
cancer gastric robot DaVinci Xi
gastrectomie totala asistata robotic
robot DaVinci Xi